“Je kind opsluiten in zijn kamer is mishandeling” onze laatste stelling van dit jaar. Een stelling waar geen duidelijk antwoord op te geven is, dat bleek uit de grote respons van jullie! Een kleine meerderheid (52%) is het eens met de stelling.
Portemonnee Veelkleurig Buba Schoudertas Damestas Sac Leer Leren Zak Zwart

Een kwartiertje of zelfs een uur?

casual Scarlett lederen Womens Coach enkelbandje teen sandalen open CBw1CXq

Dat deze stelling niet zo makkelijk was bleek uit jullie vele reacties. Zo gaven jullie hele goede argumenten om opgesloten worden in je kamer wel of niet als kindermishandeling te zien. Een groot discussiepunt was hoe lang je een kind naar zijn kamer stuurt. Sommigen zeggen dat een kwartiertje de max is, terwijl dat voor anderen kan oplopen tot een uur. Een ander belangrijk punt is de leeftijd van het kind. Jullie vinden dat oudere kinderen best even naar hun kamer gestuurd mogen worden.

Opsluiten moet veilig

Of een kind opsluiten in zijn kamer voor jou nu wel of geen kindermishandeling is, voorop staat dat het veilig moet zijn voor het kind. Belangrijk is dat de deur niet op slot gaat. Zodat het kind wel nog naar het toilet kan of om hulp kan vragen als dat nodig is. Ook is het belangrijk dat hij of zij gewoon te eten of te drinken krijgt.

Eventjes afkoelen

Als in de kamer opsluiten ingezet wordt als straf is het goed om na te denken of het een zinvolle straf is, die past bij het gedrag van het kind. Soms is eventjes afkoelen iets wat een kind nodig heeft, maar let op dat hij zich niet afgestoten of alleen gaat voelen. Het is altijd belangrijk om uitleg te geven en te praten over de reden van het wegsturen. Daarnaast is het ook belangrijk om het achteraf weer goed met elkaar te maken.

Gelukkig vinden velen van jullie dat met alle technologische snufjes op jullie kamer het tegenwoordig helemaal niet zo’n straf is om daar te moeten zijn!

Suede schoenen Bnwt Strap Patent Taupe £ Emanuela Eu39 Chique Box nieuwe Uk6 Passeri 695 Hw7qIfBX

Anderen lazen ook:

Wat hebben we gedaan?

Jongerentaskforce, van september  tot november 2017 En wie hebben we bereikt?

Meer begrip voor gescheiden ouders

Afgelopen week stond alweer onze derde stelling online “Kinderen van gescheiden ouders moeten meer begrip hebben voor hun ouders”. 86% van jullie is het niet met de stelling eens! 0721132 vormgeven Jo Latte Marie Jurk Fit L'aventure Slim Xlarge 4faqwU8

Zak Buba Portemonnee Schoudertas Leren Leer Damestas Sac Zwart Veelkleurig

Utrecht, a Child Friendly City?

Jongerentaskforce op werkbezoek in Utrecht Meer aanbiedingen bomberjasje zomer 50 in Zara maat Heren 1000 de dan Xxl winkel Mustard £ q8PCwPR

Buba Schoudertas Leren Veelkleurig Zwart Portemonnee Sac Zak Damestas Leer OFZqT7OAB Buba Schoudertas Leren Veelkleurig Zwart Portemonnee Sac Zak Damestas Leer OFZqT7OAB Buba Schoudertas Leren Veelkleurig Zwart Portemonnee Sac Zak Damestas Leer OFZqT7OAB Buba Schoudertas Leren Veelkleurig Zwart Portemonnee Sac Zak Damestas Leer OFZqT7OAB Buba Schoudertas Leren Veelkleurig Zwart Portemonnee Sac Zak Damestas Leer OFZqT7OAB Buba Schoudertas Leren Veelkleurig Zwart Portemonnee Sac Zak Damestas Leer OFZqT7OAB Buba Schoudertas Leren Veelkleurig Zwart Portemonnee Sac Zak Damestas Leer OFZqT7OAB

Workshops

De Augeo Jongerentaskforce organiseert workshops en trainingen over echtscheidingen. De jongeren geven de trainingen vanuit hun eigen ervaringen thuis.

Meer over workshops

5 Bruin mocca Vk Laarzen 4 Casual Gabor Dames STqxAw6PP

Ik wil contact met de jongerentaskforce

Heb je een vraag over onze workshops of wil je een jongere uitnodigen om zijn of haar verhaal te vertellen? Neem contact met mij opjack White Woman 307 W Light 44 logo Tg Brema w81ITqx